Beste Young Adult boek 2024

nieuwe Young Adult boeken 2024

Het nieuwe jaar 2024 is nog niet ver gevorderd, maar toch zijn er al enkele uitstekende nieuwe Young Adult boeken verschenen. Van zodra er nieuwe boeiende Young Adult romans verschijnen krijgen ook die hier een plaatsje. Voor de beste YA van vorig jaar kijk je best hier: beste Young Adult 2023.

Zoek je liever per leeftijdscategorie dan kan je eens kijken bij de top 10 lijsten voor boeken voor 12 tot 15 en boeken vanaf 15.

Nieuwe YA boeken 2024

1

Fourth Wing 2 - Een ijzeren vlam

het tweede deel in de new adult fantasy serie
+15
gepubliceerd 28 februari 2024
Fourth Wing 2 - Een ijzeren vlam - nieuwe Young adult Valentijn 2024

Violet vecht een strijd op leven en dood. 'In steen gebrand' is het tweede deel van de TikTok-bestsellerserie Fourth Wing van Rebecca Yarros.

Violets droom om scribent te worden aan het befaamde Basgiath Oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal – oftewel haar moeder – haar opdraagt deel te nemen aan het selectieproces van de Drakenrijders. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven en de meesten willen Violet vanwege haar afkomst uit de weg ruimen – vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron. Violet moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven.

Niemand had verwacht dat Violet haar eerste jaar aan het Basgiath Oorlogscollege zou overleven, ook zijzelf niet. Maar nu komt pas de echte proef. Er is een nieuwe vicecommandant, die vastbesloten lijkt om Violet het leven zuur te maken, tenzij ze de man van wie ze houdt verraadt. Ze staat voor de ultieme loyaliteitstest: ze zal óf zichzelf moeten verloochenen óf het eeuwenoude geheim van het college moeten ontrafelen. Zal Violet hier levend uitkomen? 'Een ijzeren vlam' is het tweede deel van de inmens populaire Fourth Wing-serie van bestsellerauteur Rebecca Yarros. Lees ook in de serie: In steen gebrand.

Voor wie nog een Valentijn cadeau zoekt is deze fantasy serie een echte (romantische) aanrader.

Labels:
2

Crescent City 3 - Huis van vuur & schaduw

het derde deel in de YA fantasy serie
+15
gepubliceerd 30 januari 2024

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas (1986) is de auteur van de internationale bestsellerseries De glazen troon en Hof van doorns en rozen. Het eerste deel van De glazen troon schreef ze toen ze nog maar zestien jaar oud was. Meer op de website van de schrijfster.

Crescent City 3 - Huis van vuur & schaduw - beste Young Adult fantay 2024

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

Huis van vuur & schaduw is het verbluffende derde boek in de sexy, actievolle Crescent City-serie, na de wereldwijde bestsellers Huis van aarde & bloed en Huis van lucht & adem.

Bryce Quinlan had nooit verwacht een andere wereld te zien dan Midgard, maar nu ze dat wel heeft gedaan, wil ze alleen maar terug. Alles waar ze van houdt bevindt zich in Midgard: haar familie, haar vrienden, haar partner. Gestrand in een vreemde nieuwe wereld, zal ze al haar verstand nodig hebben om weer thuis te komen. En dat is geen gemakkelijke opgave als ze geen idee heeft wie ze kan vertrouwen.

Hunt Athalar bevindt zich in een aantal diepe gaten in zijn leven, maar deze is misschien wel de diepste van allemaal. Na een paar korte maanden met alles wat hij ooit wilde, bevindt hij zich weer in de kerkers van de Asteri, ontdaan van zijn vrijheid en zonder enig idee van Bryce's lot. Hij wil haar graag helpen, maar totdat hij aan de riem van de Asteri kan ontsnappen, zijn zijn handen letterlijk vastgebonden.

In dit sexy, adembenemende vervolg op de #1-bestsellers Huis van aarde & bloed en Huis van lucht & adem bereikt de Crescent City-serie van Sarah J. Maas nieuwe hoogten terwijl de wereld van Bryce en Hunt op de rand van de afgrond wordt gebracht en de toekomst rust op hun schouders.

Ook meteen verkrijgbaar als e-book.

3

Vampyria deel 1 - Hof van Schaduw

het eerste deel van een nieuwe Young Adult vampierenserie
+15
gepubliceerd 13 maart 2024
Vampyria deel 1 - Hof van Schaduw - nieuwe YA fantasy serie 2024

Vampyria: een bloedspannende YA-bestsellerserie uit Frankrijk. Na het eerste deel Hof van Schaduw verschijnt in 2024 ook meteen het tweede deel in het Nederlands: Vampyria 2 - Hof van Wonderen.

Vampyria, de YA-bestsellerserie van de Franse schrijver Victor Dixen, is in Frankrijk een ware sensatie. Hof van Schaduw is het huiveringwekkend spannende eerste deel en verschijnt nu ook in het Nederlands. Het is 1715 als Zonnekoning Lodewijk XIV sterft. Vanaf dat moment leeft hij voort als Schaduwkoning van de vampieren en houdt hij zijn rijk in een ijzeren greep. Gewone stervelingen dienen zich te houden aan strenge regels en moeten de vampieraristocratie letterlijk van vers bloed voorzien. Drie eeuwen later regeert de Schaduwkoning nog steeds, maar groeit het verzet onder de gewone mensen. Wanneer Jeannes ouders en broer vermoord worden vanwege hun rebellie, zweert Jeanne wraak te nemen. Ze weet, vermomd als dochter van een baron, te infiltreren in de school op Versailles waar jonge edelen worden opgeleid voor het hof. Achter de gouden façade van Versailles is een wereld vol intriges, verraad en gruwelijkheden. Lukt het haar te overleven tussen de ondoden? Met Vampyria wordt de geschiedenis herschreven!

Labels:
4

One of Us is Next

One Of Us Is Lying 2
+15
gepubliceerd 13 februari 2024
One Of Us Is Lying 2 - One of Us is Next - nieuwe YA 2024

Deel 2 in de One of us is lying-reeks

Bayview High, een jaar na de dood van Simon Kelleher, de oprichter van de roddelapp About That. Sindsdien heeft niemand de honger naar roddels zo goed kunnen stillen als hij. Totdat iemand op school een mysterieus spelletje Truth or Dare begint.

Kies je Truth?

Dan moet je je diepste geheim onthullen.

Kies je Dare?

Dat kan nóg slechter voor je uitpakken, want de opdrachten kunnen levensgevaarlijk zijn.

Simon mag dan dood zijn, iemand houdt zijn naam in ere – en gaat daarvoor over lijken.

Deel 1 van deze spannende Young Adult-trilogie voor jongeren vanaf 15 jaar is als serie te zien op Netflix.

Labels: