De vloek van de schelpen

Nigeriaanse YA fantasy
+13
gepubliceerd 28 augustus 2023
De vloek van de schelpen

De vloek van de schelpen is een actueel en ontroerend verhaal over vriendschap, pesten en opgroeien in een samengesteld gezin, van Efua Traoré, een bekroonde nieuwe stem in de internationale jeugdliteratuur.

Een verboden huis,
een verborgen vriendschap,
een levensgevaarlijk geheim.

Kuki is net verhuisd. Ze voelt zich nog niet thuis in haar nieuwe huis en ook niet op school, waar de bazige Moji haar het leven zuur maakt. Ze ontdekt een verlaten strandhuis vol schaduwen en schelpen. Daar ontmoet ze Enilo, een meisje dat in het verlaten huis lijkt te wonen.
Eindelijk een nieuwe vriendin! Maar is Enilo wel wie ze zegt dat ze is?
Opnieuw brengt Efua Traoré magie, legendes en werkelijkheid samen in een prachtig geschreven, eigentijds avontuur in Nigeria

In de pers
‘Een onvergetelijk avontuur zoals je dat nog niet eerder hebt gelezen. Efua Traoré schreef met Kinderen van het
drijfzand het boek dat ze miste, als een ode aan de verhalen uit haar kindertijd. Hartverwarmend en spannend. Met Traoré
heeft de jeugdliteratuur een fantastische auteur erbij’, BOEKBLAD

‘Kleurrijk, schitterend verhaal vol avontuur en magie over familie en vriendschap, moed en liefde.’, HEBBAN

Met 'De vloek van de schelpen' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer goede jeugd- en Young Adultboeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met jeugdboeken voor 12 tot 15 jarigen en jeugdboeken voor 15+. Daarnaast zijn er lijsten zoals die van beste fantasy jeugdboeken, jeugdthrillers, romantische jeugdboeken, de beste nieuwe Young Adult boeken en nog veel meer. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed jeugdboek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete jeugdboek.

Veel leesplezier.