Zeis

deel 1 van de young adult sf trilogie van bestseller schrijver Neal Shusterman
+13
gepubliceerd 23 september 2021
beste young adult science fiction boeken Zeis

Een wereld zonder honger zonder ziekte zonder oorlog zonder lijden

… en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen – en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

Zeis is het eerste deel van een heel originele en boeiende science fiction trilogie die geschikt is voor lezers van 13 jaar ongeveer en veel ouder. Bestseller auteur  Neal Shusterman schrijft boeken voor zowel kinderen als young adults en won diverse prijzen. Daarnaast schrijft hij scripts voor film en televisie.

Ondertussen is ook deel 2 verschenen in het Nederlands: Cumulus. Deel 3 verschijnt waarschijnlijk in 2023. Je kan natuurlijk wel al de hele trilogie in het Engels lezen, kijk hier naar The Arc of a Scythe.

Met 'Zeis' nog niet gevonden wat je zocht?

Er zijn nog veel meer goede jeugd- en Young Adultboeken te ontdekken op de site.

Zo hebben we uitgebreide top 10 lijsten met jeugdboeken voor 12 tot 15 jarigen en jeugdboeken voor 15+. Daarnaast zijn er lijsten zoals die van beste fantasy jeugdboeken, jeugdthrillers, romantische jeugdboeken, de beste nieuwe Young Adult boeken en nog veel meer. Als je deze lijsten eens doorkijkt vind je zeker nog een goed jeugdboek om te lezen. Misschien wel je nieuwe favoriete jeugdboek.

Veel leesplezier.